Ferenc pápa üzenetet küldött a Nobel-békedíjasok találkozójára

Kitekintő – 2014. december 13., szombat | 12:01

December 12. és 14. között tartják a Nobel-békedíjasok XIV. csúcstalálkozóját Rómában. Ferenc pápa angol nyelvű üzenetet küldött a résztvevőknek.

A résztvevőknek küldött üzenetben Ferenc pápa így fogalmaz: „Minden ember szívében él a vágy a teljes élet, a testvériség iránt, amely közösségben egyesít bennünket másokkal és képessé tesz arra, hogy ne ellenségként vagy riválisként, hanem fivérként és nővérként fogadjuk el és öleljük át őket.” (Béke világnapi üzenet 2014)

A pápa háláját fejezi ki a csúcstalálkozó résztvevőinek elkötelezettségükért, amellyel a népek közötti békét és testvériséget kívánják előmozdítani, valamint azért, hogy megoldásokat keresnek a mai konfliktusokra.

Az összejövetelen megemlékeznek Nelson Mandeláról, akinek öröksége az erőszak-ellenesség és a kiengesztelődés terén továbbra is inspirációt ad a világnak.

Ferenc pápa imádkozik azért, hogy a tanácskozás résztvevői újítsák meg erőfeszítéseiket, és nyerjenek ösztönzést sürgető munkájukhoz, melyet a világ békéjéért végeznek.

Szöveg és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír