Ferenc pápa a valdens és metodista egyházak szinódusának: „Haladjunk a teljes egység felé”

Ferenc pápa – 2017. augusztus 23., szerda | 11:42

Az augusztus 21. és 25. között az észak-olaszországi Torre Pellicében zajló ülés résztvevőinek a pápa kifejezte a Katolikus Egyház lelki közelségét. Testvéri és szívélyes üdvözletét küldte nekik, biztosítva őket, hogy megemlékezik róluk imáiban.


A Jó Pásztor azt akarja, hogy együtt haladjunk és tekintete átölel mindannyiunkat, tanítványait, akiket teljes egységben szeretne látni – írta a pápa.

A Szentatya felidézte a valdensekkel és metodistákkal való közelmúltbeli találkozásait Torinóban és Rómában, illetve korábban Argentínában, hálát adva a szép tanúságtételekért. Annak a kívánságának adott hangot, hogy a tanácskozást, amelyet a reformáció kezdetének 500. évfordulója évében rendeztek, hassa át annak öröme, hogy Krisztus színe elé járulnak. „Az Úr tekintete, amelyet felénk fordít, békénk forrása, mert segít, hogy az Atya szeretett fiainak érezzük magunkat, és új szemmel tekintsünk másokra, a világra és a történelemre. Jézus tekintete járja át fénnyel kapcsolatainkat, hogy ne csak formális és korrekt kapcsolatok legyenek, hanem testvériek és élettel teltek. A Jó Pásztor azt akarja, hogy együtt haladjunk és tekintete átölel mindannyiunkat, tanítványait, akiket teljes egységben szeretne látni. Nagyon fontos, hogy a teljes egység felé haladjunk reménykedő tekintettel, amely felismeri, hogy Isten jelenléte erősebb a gonosznál.”

Ferenc pápa szerint különösen is fontos ez a mai világban, amelyet az erőszak, a félelem, a gyötrelem és a közöny jár át. „Az önérvényesítő, másokat hátrányba hozó egoizmus elhomályosítja a kölcsönös befogadás, az osztozás és a szeretet szépségét. A keresztény tanúságtétel azonban nem hódolhat be a világ logikájának. Segítsük együtt egymást, hogy Krisztus logikáját válasszuk és éljük meg!” – fogalmazott a Szentatya.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: CTV

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria