Fiúknak tartanak tábort szeptemberben az erdélyi ferencesek

Külhoni – 2015. augusztus 3., hétfő | 10:01

Az erdélyi ferences szerzetesek 16 és 35 év közötti fiúknak szerveznek tábort szeptember 3. és 6. között a Maros megyei Szentdemeteren – tájékoztatta szerkesztőségünket az erdélyi ferencesek sajtóközpontja.

A tábor célja, hogy a résztvevők Assisi Szent Ferenc evangéliumi egyszerűségéből kiindulva a közös tevékenységek – barkácsolás, túrázás, beszélgetés, közös imádkozások, étkezések – során rájöjjenek és tudatosítsák, miben áll a hiteles keresztény férfi öntudat, és megoldásokat találjanak, hogy hazatérve otthonaikba, miként tudják fejleszteni, alakítani azt – fogalmazzák meg a tábort szervező ferencesek.

A Gyulafehérvári Főegyházmegye Elmenni a határokig mottóval 2014–15-re a szórványra irányítottaa pasztoráció figyelmét, meghirdetve a szórvány évét. Ehhez kapcsolódva választották a ferencesek a szórványrégióban található szentdemeteri plébániát a tábor helyszínéül. A rend Sebestyén Ágoston helyi plébánossal közösen szervezi meg a fiúk táborát.

A szállást a szentdemeteri plébánia adja, ezt a táborozók kétkezi munkájukkal igyekeznek megköszönni. Az étkezést az otthonról vitt élelmiszerből oldják meg a résztvevők.

A táborozókat szeptember 3-án, csütörtök délután 6 óráig várják Szentdemeteren. A táborban való részvétel díjtalan.

További információk:
www. ofm.ro/eferi/node/177

Mănăstirea Franciscană 400112 Cluj-Napoca, str. Victor Deleu nr. 4.; tel.: 0746774701 (fr. Pantea Tibor); e-mail: frtibi@gmail.com.

Jelentkezni 2015. augusztus 26-ig lehet. A helyek száma korlátozott!

Fotó: erdélyi ferencesek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria