Fociünnepet tartottak az Egri Főegyházmegyében

Kishírek – 2017. május 12., péntek | 14:26

Adács, Eger, Füzesabony, Heves, Kál, Pély, Tiszafüred és a házigazda Tenk katolikus iskoláinak focicsapatai sorakoztak fel a tenki futballpályán május 6-án délelőtt – tájékoztatott Lengyel Gyula, a helyi iskola plébánosa.

Ficzek László helynök köszöntette a Szent János-vándorkupára érkezetteket. „A közösségteremtés, a kitartás és a férfias küzdelem erényeinek gyakorlására kiválóan alkalmas ez a focitorna” – hangsúlyozta.

Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) részéről Németh Zoltán osztályvezető és Barta Gábor előadó is megtisztelte jelenlétével a sporteseményt, amelyet Vargáné Forgács Anna igazgatónő, Szopkó Tamás polgármester, a helyi önkormányzat és a helyi Szent Imre Katolikus Általános Iskola tantestülete készítette elő.

A torna végén Lengyel Gyula, az iskola plébánosa adta át a győzteseknek az érmeket és a vándorkupát. A Szent Jánosról elnevezett vándorkupát a Szent Gellért iskola sportolói vehették át. Második helyen a káli Gárdonyi Géza iskola, harmadikként a Szent Imre iskola és Jó Pásztor óvoda végzett.

A legjobb kapusnak, mezőnyjátékosnak és gólkirálynak is kijárt a díjakból: a legjobb kapus a tiszafüredi Földesi Kristóf, a legjobb mezőnyjátékos Kál játékosa, Cseplye Gábor; a gólkirály a Hevesről érkezett Balázs Dávid volt.

Forrás és képek: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria