Görögkatolikus ezüstmisét ünnepeltek Létavértesen

Kishírek – 2016. július 12., kedd | 10:52

Titkó István görögkatolikus pap ezüstmiséjére és egyben ezüstlakodalmára július 10-én került sor a létavértesi Bács utcai görögkatolikus templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A július 10-i Szent Liturgia előtt megáldották a jegygyűrűket, amelyeket a lelkipásztor és felesége ismét felhúztak egymás ujjára. Ihnáth János főesperes prédikációjában felidézte: István és Katalin egy hittanórán találkoztak.

Az egyik erről, a másik arról, de megtalálta az utat, hogy az ő hivatásuk megszülessen az ő lelkükben. Ezt mondanám a mai fiataloknak is, hogy a társukat nem a buliban kell keresni. Azt szoktam mondani az ismerős fiataljaimnak, hogy imádkozzatok, hogy meglássátok, megszeressétek egymást, összeházasodjatok, és hűségesek legyetek egymáshoz – fogalmazott a szónok. 

Nekünk, papoknak szükségünk van a házastársunkra, mert a feleségünk a mi prófétaasszonyunk. Az, aki vigyáz ránk. A jó Isten adja a kegyelmet, a feladatot, az elhivatottságot – a feleség tartja bennünk az erőt. Áldjon meg benneteket a mindenható Isten, legyetek egymásnak erős oszlopai, legyetek egymásnak segítő kereszthordozói, hogy el tudjátok mondani az Istennek minden csodáját – fohászkodott végül Ihnáth János.

* * *

Titkó Istvánt 1991-ben szentelték pappá, ezt követően egy évig helyettesítő pap volt sok helyen. Ezután két esztendőt töltött segédlelkészként szülővárosában, Sátoraljaújhelyen. Önálló parókiát ezután kapott egy csereháti településen, Rakacaszenden. 1997 szeptemberében kapta meg a kinevezését Létavértes város vértesi részének szolgálatára. Ez az egyházközség nem túl nagy, így lehetősége nyílt egyéb tevékenységekre is.

Máriapócson 2000 májusában szenvedélybetegek részére indított társaival szabadító lelkigyakorlatot, mely azóta is működik.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria