Görögkatolikus papcsaládok találkoztak a Miskolci Egyházmegyében

Hazai – 2015. július 2., csütörtök | 9:32

Görögkatolikus papcsaládok gyűltek össze Tiszaújvárosban, ahol Kocsis Fülöp érsek-metropolita tartott elmélkedést számukra. Kis László püspöki titkár pedig a vele együtt végzett atyákat és családjaikat hívta találkozóra Miskolcra. A Miskolci Egyházmegye tudósítása.

Az ország egész területéről érkeztek papcsaládok Tiszaújvárosba éves találkozójukra. Az összejövetel a helyi görögkatolikus templomban a harmadik imaóra elimádkozásával kezdődött, amelynek végén Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya tartott elmélkedést Ferenc pápa gondolatait segítségül hívva, adott útmutatást a családoknak a helyes pihenés kialakításáról.

A nap további része a Tiszaújvárosi Sportközpontban zajlott. A mintegy kétszáz résztvevő számára lehetőség nyílt a beszélgetésre, játékra, valamint több tucat sportágban kipróbálhatták magukat.

Miskolcon Kis László püspöki titkár hívta meg az ország különböző részeiben, immár három egyházmegyében szolgálatot teljesítő paptestvéreket, akikkel együtt tanultak a hittudományi főiskolán. A beszélgetésben, játékban eltöltött összejövetelhez csatlakozott Orosz Atanáz püspök is.

Fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria