Görögkatolikus szkóla indul Budapesten

Hazai – 2015. március 27., péntek | 17:12

A Hajdúdorogi Metropólia Szórványhelynöksége és a Budapesti Énekes Iskola szkólát alapít, amely a görögkatolikus énekes hagyományok ápolását és bemutatását tűzi ki célul – tájékoztat a metropólia honlapja.


A szkóla tanára és vezetője az elismert egyházzenész, Bubnó Tamás lesz. Tagjai közé görögkatolikus és a görögkatolikus kultúrát szerető 8–23 éves gyerekeket és fiatalokat várnak. A szkólatagok vállalják, hogy heti rendszerességgel (péntekenként 15.30–17 óráig) próbát tartanak, s előre egyeztetett rend szerint a budapesti és főváros környéki görögkatolikus templomokban istentiszteleti szolgálatot látnak el. Egy tanévben előreláthatólag nyolc ilyen alkalmat szerveznének számukra, október és május között.

A szkóla segít megismertetni és megszerettetni a gyerekekkel a görögkatolikus énekes kultúrát, erősíti a fiatalok identitását, egyben közösséget is épít a liturgikus zene tanulása és művelése által.

A próbák helyszínéül a Deák Diák Általános Iskola (VIII. kerület, II. János Pál pápa tér 4.) szolgál majd, ahol a Budapesti Énekes Iskola is működik.

Az énekkarba jelentkező gyerekek és fiatalok, valamint szüleik számára április 17-én, pénteken 15.30-kor tartanak eligazítással egybekötött felvételi meghallgatást az iskolában.

Fotó: Hajdúdorogi Metropólia

Magyar Kurír