Gyalogos zarándoklat Homokkomáromba

Kishírek – 2015. június 19., péntek | 11:38

Június 13-án, szombaton a becsehelyi plébánia hívei gyalog zarándokoltak Homokkomáromba, hogy papjainkért imádkozzanak – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.

 

2002 óta a becsehelyi plébánia hívei minden évben egyszer gyalogosan elzarándokolnak Homokkomáromba, hogy a Szűzanya közbenjárását kérjék. Míg az első évben csak egy szakaszt, a következőkben már mind a 25 kilométert gyalogosan tették meg. Kivételt a tavalyi év jelentett csupán, amikor az őszi nagy esők miatt nem tudtak útnak indulni. Idén június 13-án tizenöten – gyerekek, fiatalok és felnőttek – tették meg az utat, amit papjainkért ajánlottak fel.

A zarándokok elsősorban Böjti Balázs kispapjukat vitték a szívükben Mária elé, akit hamarosan pappá szentel Veres András megyéspüspök. Hálát adtak Horváth Gábor plébánosukért is, aki idén ünnepli pappá szentelésének tizedik évfordulóját, és Isten áldását kérték további szolgálatára. Felajánlásuk más jubiláns papokért is szólt, akik valamilyen módon kötődnek településükhöz: a becsehelyi származású Tóth Tibor atyáért, valamint volt plébánosukért, Kirner Antal Zoltánért.

Fotó: Németh Júlia

Magyar Kurír