Veszprémbe érkeztek a Łódźból a Vatikánba tartó gyalogos zarándokok

Hazai – 2015. május 26., kedd | 18:39

Gyalogos zarándokok indultak áprilisban az Irgalmas Jézus képmásával a lengyelországi Łódźból a Vatikánba. A zarándokok május 22-én Veszprémbe érkeztek – tájékoztat a Veszprémi Főegyházmegye.

Az Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 12-én indult zarándoklat magyarországi szakaszán tart ezekben a napokban. Veszprémben május 22-én, pénteken délután Márfi Gyula érsek fogadta a lengyel zarándokokat, és szentmisét mutatott be számukra az érseki palota kápolnájában Medveczky Miklós érseki titkárral. Másnap a tihanyi apátságban is fogadták a gyalogosokat, akik a tervek szerint május 31-én hagyják el hazánkat.

A lengyel zarándokok Krisztus Szent Fausztina nővérnek mondott szavai nyomán vágtak neki az útnak, és az üldözött keresztényekért és a világbékéért zarándokolnak. Útjukon magukkal visznek egy 2,8 méter × 1,6 méter méretű, Irgalmas Jézust ábrázoló képet, melyen arab nyelven olvasható a felirat: „Jézusom, bízom Benned!” Három hónap alatt teszik meg az 1950 kilométer hosszú utat, és Rómába átadják a képet Ferenc pápának, az evangélium iránti hűségük jeleként.

A zarándoklat lengyel nyelvű honlapja: Idzieczlowiek.pl.

Fotó: Veszprémi Érsekség; Tihanyi Bencés Apátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria