Gyermekjogi roadshow-n vettek részt a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakói

Hazai – 2016. május 26., csütörtök | 13:40

Május 19-én tartották Budapesten az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ „Gyere–K–épbe” elnevezésű gyermekjogi roadshow újabb állomását, melyen részt vettek görögkatolikus Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény gondozottjai is.

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonaiban élő gondozottak 2016-ban is bekapcsolódtak az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ „Gyere–K–épbe” elnevezésű gyermekjogi roadshow-jába.

A gyermekjogi ismeretterjesztő foglalkozásokkal és az országos labdarúgó-sportbajnoksággal egybekötött rendezvényt május 19-én tartották Budapesten. Az esemény keretében a játékos programokon keresztül kerültek középpontba az alapjogok, valamint a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek speciális jogai és kötelességei. Ezek mellett a mentők, a rendőrség, a honvédség és a katasztrófavédelem munkájába is betekinthettek a fiatalok. A labdarúgó bajnokságon az intézmény csapata negyedik helyezést ért el. Rajtuk kívül a vetélkedősorozat legjobb játékosa is a Szent Zotikosz csapatából került ki, így Tóth Krisztián külön jutalomban is részesült.

Korábban, a roadshow első regionális rendezvényén, március 19-én Egerben 50 gyermek és kísérőik képviselték az intézményt. Az észak-magyarországi régió központjában a különböző szabadidős programok mellett jogvédelmi játékos feladatokkal is foglalkozhattak a gyermekek. A lakásotthonok gondozottjaiból összeállított, „Abaúji aranycsapat” nevet viselő csapat kispályás labdarúgó-bajnokságon vett részt, amelyen aranyérmet szerzett, így továbbjutott a budapesti országos döntőre.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír