Gyöngyösön tart előadást a „gördeszkás pap”

Hazai – 2015. május 20., szerda | 16:08

A gyermeknap alkalmából az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány, valamint az Autista Segítő Központ meghívására Gyöngyösre érkezik a „gördeszkás pap”. Lendvai Zoltán rédicsi plébános május 21-én 19 órakor a Kolping Házban tart előadást „Sportos pápák” címmel – értesít a Ferences Sajtóközpont.

Lendvai Zoltán május 22-én, a gyermeknap alkalmából ízelítőt ad gördeszkás „tudományából”.

Az egykori ferences diák plébános lelkipásztori munkája során fontosnak tartja, hogy ne csak prédikációival, hanem a sport szeretetével is megnyerje a fiatalokat. Lendvai Zoltán Rédicsen, Lentiben és Gáborjánházán igen népszerű a fiatalok körében, hiszen mindig megnevetteti őket. Az interneten néhány éve elképesztő népszerűséget elért felvétel felkeltette a világ érdeklődését. A reverendában gördeszkázó plébánosról készült videó felkerült még a BBC portáljára is, a CNN pedig napokig internetes oldala címlapján tartotta. Lendvai Zoltán nemcsak gördeszkázik a fiatalokkal, hanem gyakorta pingpongozik, kirándul velük, vetélkedőt szervez nekik, olykor pedig futballozni is beáll közéjük, ráadásul nem rest tanulni tőlük.

Május 22-én, a gyermeknap alkalmából a ferences rendi Autista Segítő Központ szeretettel várja az érdeklődőket. Sokféle programmal készülnek e napra: ugrálóvárral, trambulinnal, sportversenyekkel, zenés előadással, kézműves-foglalkozással, meseszínházzal, arcfestéssel, valamint meglepetésprogramokkal.

Magyar Bálint filmjének 2. része itt érhető el.

Fotó: Vasárnapi Hírek; Vas Megyei Online

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria