Hamarosan elkezdődik Rómában a ministránsok nemzetközi találkozója

Kitekintő – 2015. augusztus 1., szombat | 12:58

22 ország mintegy 9000 ministránsát várják Rómába augusztus 2. és 8. között a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozója alkalmából. A fiatalok augusztus 4-én találkoznak a Szentatyával. Magyarországról 1155 ministráns vesz részt a 11. nemzetközi ministránszarándoklaton.

„Íme, itt vagyok, engem küldj!” (Iz 6,8) mottó jegyében szervezte meg a Nemzetközi Ministráns Szövetség az idei római találkozót. A Német László nagybecskereki püspök elnökségével működő CIM szervezésében ötévente zarándokolnak el a fiatalok Rómába. Idén 11. alkalommal vesznek részt a nemzetközi méretű tapasztalatcserén. A találkozóra jelenlétét jelezte tizenhárom püspök – tudtuk meg Csiszár Klárától, a CIM alelnökétől.

Magyarországról Fülöp Ákos vezetésével 1155 ministráns vesz részt a 11. Nemzetközi Római Ministránszarándoklaton, de az Erdélyből, Délvidékről, Felvidékről érkező ministránsokkal a magyarajkú részvétvevők száma 1600 főre tehető. A kiutazók egyházmegyékként alkotnak csoportokat, és ebben a keretben készültek az év folyamán a találkozóra. A magyar csoporttal utazik Orosz Atanáz és Palánki Ferenc püspök, Nagyváradról Böcskei László püspök.

A fiatalok látogatásuk során ismerkednek Rómával, látogatást tesznek a Vatikánban és több olasz városban. A magyarok számára összmagyar találkozót is szerveznek az Il Gesù-bazilikában mondott mise keretében.

A három görögkatolikus egyházmegye ministránsai Úrszínváltozás ünnepét a Görög Kollégium templomában, az Orosz Atanáz püspök által vezetett Szent Liturgiával tartják meg Rómában – tájékoztat a Miskolci Egyházmegye.

Fotó: CIM

Magyar Kurír
(té)

Kapcsolódó fotógaléria