Hármas ünnepre készülnek Zeteváralján Munkás Szent József emléknapján

Külhoni – 2016. április 28., csütörtök | 9:59

A székelyföldi község Szent József-templomában május 1-jén Jakubinyi György gyulafehérvári érsek tart ünnepi szentmisét és bérmál, a felújított épületet és az új orgonát pedig Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök áldja meg.

A Bodó György gyimesközéploki plébános által vezetett, április 27-én este kezdődött és április 29-én záruló triduummal készülnek az udvarhelyszéki faluban Szent József, a munkás ünnepére, templomuk búcsújára, amely ebben az esztendőben több szempontból is különleges.

A bérmaút keretében Jakubinyi György gyulafehérvári érsek Zeteváraljára látogat, és a déli 12 órától kezdődő, az erdélyi Mária Rádió által közvetített szentmisén 64 hívőt részesít a bérmálás szentségében.

A búcsús, bérmálási szentmise egyben a közelmúltban elvégzett jelentős munkálatok eredményének ünnepélyes átadása is: a templomot megnagyobbították, korszerű fűtésrendszerrel látták el, és új orgonát építtettek. A kibővített templomot és a Székelyudvarhelyen, Pap Zoltán orgonaépítő műhelyében készült orgonát Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök áldja meg.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria