Háromezer zarándok érkezik VI. Pál boldoggá avatására a milánói egyházmegyéből

Kitekintő – 2014. október 18., szombat | 17:36

A főegyházmegye kommunikációs felelőse által október 17-én kibocsátott sajtóközlemény tájékoztat arról, hogyan készülnek a helyi hívek VI. Pál boldoggá avatására, aki 1954 és 1963 között érsekük volt.

A milánói és bresciai zarándokok szombaton este a Santi Dodici Apostoli (a tizenkét apostolról elnevezett) bazilikában vesperáson vesz részt, amelyet Angelo Scola milánói bíboros érsek vezet. Vasárnapi részt vesznek a boldoggá avatási szertartáson a Szent Péter téren, majd hétfőn a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában szentmisén adnak hálát a boldoggá avatásért. A szentmise főcelebránsa Scola bíboros lesz.

Az egész milánói főegyházmegyében imavirrasztást tartanak szombaton este, vasárnap pedig lélekben csatlakoznak a római hívekhez. Amikor a Szent Péter téren Ferenc pápa a boldogok sorába iktatja VI. Pált, Milánóban és az egyházmegye minden plébániatemplomában ünnepre harangoznak.

Az észak-olasz metropolisz központjában, a II. Viktor Emánuel Galériában kivetítőkön követhetik a hívek a szertartást. Európában ez lesz az első alkalom, hogy a televíziózás új szintjén, 4K szuperfelbontásban lesz követhető a képernyőn egy esemény. A nézőknek az lesz az érzésük, mintha valóban a Szent Péter téren lennének – olvasható a milánói főegyházmegye kommunikációs felelősének sajtóközleményében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Wikipédia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria