Hivatások hétvégéje – Plébániaközösségek életébe kapcsolódtak be a gyulafehérvári kispapok

Külhoni – 2018. április 24., kedd | 19:20

A gyulafehérvári szeminárium növendékei a Jó Pásztor vasárnapjának hétvégéjén, április 20. és 22. között gyulafehérvári, temesvári, nagyváradi, szatmári egyházmegyei plébániákra látogattak, ahol a hívekkel találkozva, a közösségek életébe bekapcsolódva tettek tanúságot hivatásukról.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A temesvári egyházmegyei Resicabánya, Lugos, Arad-Séga és Temesvár-Józsefváros; a nagyváradi egyházmegyei Biharpüspöki, Tasnád, Szilágysomlyó, Hegyköztóttelek, Székelyhíd, Sólyomkővár és Nagyszalonta; valamint a szatmári egyházmegyei Mezőfény és Szinérváralja közösségeit, továbbá a nagybányai Krisztus Király- és Szentháromság-plébániát és a szatmárnémeti székesegyház plébániaközösségét látogatták meg április 20. és 22. között a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye szeminaristái.

A két-három fős csoportok hittanórákat tartottak a plébániákon, részt vettek a közösségek, csoportok találkozóin, és megismerhették az adott környéket.

Idén – a korábbi évekkel ellentétben – nemcsak színmagyar, hanem nyelvileg vegyes vidékekre is ellátogattak a papnövendékek, megismerve az ottani pasztoráció összetettebb kihívásait is.

A szeminaristák egy csoportja a főegyházmegyében maradt: részt vettek Tamás József püspök Csíksomlyón bemutatott aranymiséjén – hiszen a segédpüspök tizennyolc évet a kispapok között szolgált spirituálisként. E csoport a tusnádi plébánia tevékenységébe kapcsolódott be ezekben a napokban.

Április 22-én, vasárnap este élményekkel és megerősítő találkozásokkal gazdagodva tértek vissza a növendékek a gyulafehérvári szemináriumba, ahol – a Jó Pásztor példáját követve – arra a szolgálatra készülnek, melynek szépségeibe és kihívásaiba a hivatások hétvégéjén is betekintést nyerhettek.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Főegyházmegye; Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria