Idén is megtartották a görögkatolikus tudásolimpiát

Hazai – 2018. május 24., csütörtök | 13:09

A nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola ebben a tanévben is megrendezte a „Görögkatolikus Tudásolimpia” elnevezésű levelezős tanulmányi versenyt 7–8., illetve 9–10. évfolyamban tanulóknak. A döntőre május 18-án került sor a főiskolán.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A versenyre angol és német nyelvből, liturgikus ismeretekből, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából és informatikából lehetett jelentkezni. A verseny ma már országos kiterjedésű: idén huszonkét oktatási és nevelési intézményből vállalták a diákok a megmérettetést.

A döntő fordulóra május 18-án került sor a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán, amelyre az 1054 induló diák közül a legjobb százhetvenet hívták el.

A megmérettetést Véghseő Tamás, a főiskola rektora nyitotta meg; majd Inántsy Pap Ágnes, a verseny főszervezője tartott rövid szakmai ismertetést a verseny céljáról, a részvevők létszámáról és teljesítményéről.

A döntő feladatlapjának megírása utána Papp Miklós, a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára adott elő az Isten adományaként kapott tehetségről. A Kocsis Fülöp érsek, metropolita által vezetett imaóra után ebéd következett, majd a diákok kérdéseire fórumon válaszolt a metropolita.

A fiatalok a személyes kérdéseken túl a hitben való elmélyülésükhöz vezető útról is érdeklődtek, sőt kikérték az érsek véleményét a görögkatolikus oktatási intézményekről is. A versenyzők nemcsak arra voltak kíváncsiak, hogy volt-e Fülöp atyának legjobb barátja a középiskolában, de arra is rákérdeztek, hogy egy mai fiatal hogyan vehet részt az evangelizációban, vagy hogy hihet-e valaki Istenben, ha nincs megkeresztelve.

A díjakat Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök adta át. A tudásolimpia eredményei ITT tekinthetők meg.

Forrás: Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola

Fotó: Szilágyi Tibor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria