Ferenc pápa üzenete az Európai Katolikus Társadalmi Napokra

Kitekintő – 2014. szeptember 19., péntek | 20:46

Ferenc pápa üzenetét a szeptember 18. és 21. között Madridban megrendezett II. Európai Katolikus Társadalmi Napok alkalmából Pietro Parolin vatikáni államtitkár tolmácsolta a találkozó résztvevőinek – tájékoztat az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE).

„A mulandó javaknak és a társadalmi berendezkedésnek egyaránt az embert kell szolgálnia” – írta a Szentatya a Parolin bíboros kézjegyével ellátott levélben, melyet a II. Európai Katolikus Társadalmi Napok megnyitóján Patrick Daly, az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Tanácsa (COMECE) főtitkára olvasott fel az egybegyűlteknek.

„Az egyik legnagyobb kihívás, amely az európai egyház előtt áll, az, hogy hatékony módszereket találjon arra, hogy az evangélium világosságával segíteni tudjon a kontinens súlyos problémáin” – írja a levélben, majd bátorítja a több mint kétszáz résztvevőt: „Egyre inkább törekedjetek az életszentségre a személyes imában és megtérésben való elkötelezettség révén.” „A társadalom különböző szegmensei így koherensebb és derűsebb tanúságtételt láthatnak, ami ráébresztheti sokak lelkiismeretét arra, hogy a mulandó javaknak és a társadalmi berendezkedésnek egyaránt az embert és az ő Istenben való végső kiteljesedését kell szolgálnia.”

Egy olyan egyház – fogalmaz Ferenc pápa –, amely „nagyobb figyelmet fordít a szenvedők anyagi szükségleteire, arra is képessé válik, hogy meggyőzőbben hirdesse az igazságot és a megváltást azoknak, akik az örök életre éheznek és szomjaznak, valamint annak, »aki a bennetek lévő reménység okát kérdezi tőletek.«” (1Pét 3,15)

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria