Imáinkban fogadhatjuk örökbe a szinódusi püspököket

Kitekintő – 2015. október 5., hétfő | 15:17

Személyes imáinkban fogadhatunk örökbe a Rómában zajló püspöki szinódus alatt egy-egy püspököt egy osztrák kezdeményezésnek köszönhetően.

Az Adoptabishop.org oldalon mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy személyes fohászával támogassa a főpásztorok munkáját, s imádkozzon a szinódus sikeréért. A nevünk, az e-mail-címünk és a nemzetiségünk megadása után az „örökbefogadás” („adopt”) gombra kattintva az oldal betölti egy püspök adatlapját, akiért a szinódus idején imádkozhatunk, illetve egy elektronikus levélben megkapjuk a legfontosabb tudnivalókat is róla.

A kezdeményezés a családszinódus alatt, október 4. és 25. között, valamint az azt követő három napban tart. Azonban az oldal készítői felhívják a figyelmet, hogy „örökbefogadott” püspökünkért természetesen a továbbiakban is imádkozhatunk.

Legutóbb Názáretben tartott plenáris ülésük alkalmával az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) tagjai is, valamint személyesen Erdő Péter bíboros is azt kérte mindenkitől, hogy imádkozzanak a szinódusért, „hiszen végül is nem a szinódusról van itt szó, hanem a családról, a családokról, és így az egyház és az emberiség jövőjéről.”

Fotó: Huffingtonpost.com

Adoptabishop.org/Magyar Kurír