Imaóra az üldözött keresztényekért

Kishírek – 2015. november 22., vasárnap | 14:09

November 20-án, pénteken este a fővárosban tanuló katolikus egyetemisták egy csoportja imaórát tartott a Magyar Szentek templomában. Imáikat az üldözött keresztényekért ajánlották fel.

Az elhangzó szövegrészleteket, amelyek között voltak bibliai részek, Szent II. János Pál pápa beszédrészlete, valamint a ferences vártanúk imakilencedének részlete, teljes egészében önállóan az egyetemisták állították össze Sinka Domonkos vezetésével.

A közös imádság ötlete a Műegyetemi Katolikus Közösség (MKK) csütörtöki szokásos hittanközösségben fogalmazódott meg, és a megvalósítást is maguk szervezték. Az ének- és zenekart Farkas Márton vezette. Az imaóra vezetését és a záró szentolvasó tized elimádkozását, valamint az áldást Pákozdi István egyetemi lelkész tartotta.

A fiatalokat meghatja a Közel-Keleten és Afrikában élő hittestvéreik sorsa, félelmük, aggódásaik, és a lemészárolt számtalan keresztény hősiessége. A kényelemben élő Európa, s benne Magyarország is kell, hogy felfigyeljen és tegyen valamit az igazságtalan szenvedésben részesülőkért, legalább annyit, hogy erőt és kitartást kérünk számukra a közös imádságunkkal. Együtt reméljük, hogy az üldözött keresztényeket Isten szeretetének szárnyai rejtik el és védelmezik – fogalmazott Pákozdi István.

Forrás és fotó: Római Katolikus Egytemi és Főiskola Lelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria