Immár négy újmisést adott az egyháznak a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-plébánia

Kishírek – 2015. július 15., szerda | 12:08

Szülővárosában, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-templomban mutatta be primíciáját július 12-én Benedek Róbert Károly újmisés. A húszéves plébánia történetében Isten különös kegyelmének jele, hogy negyedik alkalommal köszönthettek frissen felszentelt áldozópapot – tájékoztat a Székelyhon.ro.

Botár Gábor helyi plébános vallja: élő egyházközség hivatásokat szül. Miként az édesapa útra induló fiát, jó tanácsokkal látta el az újmisést: „Emberséges légy! Annyira emberséges, hogy a rád bízottak ne akadályt, hanem hidat lássanak és találjanak benned Istenhez! Emberséges örömmel, a Krisztussal és egymással való testvériség megtartó erejével, nyitott szívvel, megrendült hálával mutasd be szülővárosodban első ünnepélyes szentmisédet!”

Benedek Róbert Károly papnevelő intézetbeli volt tanáraival, számos pappal, diakónussal együtt állt az oltárhoz. Az ünnep szónoka Kovács Sándor kanonok, kolozs-dobokai főesperes volt, aki tizenegy évvel ezelőtt elindította az újmisést Gyulafehérvárra, az egyházmegye központjába.

A szónok a pap Isten-, egyház- és emberszolgálatáról beszélt, és arra figyelmeztetett: a fiatal szolgálatvégzőnek is felteszi indulása előtt a kérdést Jézus, mint egykor Péter apostolnak, hogy egész életével, lényével, elköteleződésével szereti-e Őt. Kívánsága, hogy legyen pásztor. Az Úr munkáját folytatni a földön kegyelem, a hivatás Isten ajándéka, amit nap mint nap meg kell köszönni, és újra meg újra vissza kell menni a Forráshoz, abból töltekezni – közösségben Istennel és az Ő népével.

Nem elég csak kinyitni az ajtót – idézte Ferenc pápát Kovács Sándor –, át kell lépni a küszöbön, fel kell keresni az embereket; kockázatot is kell vállalni szükség esetén.

Az újmisés megindulva mondott köszönetet Istennek, a Szűzanyának és szüleinek, egykori és jelenlegi plébánosának, tanárainak.

Benedek Róbert Károly a sepsiszentgyörgyi Krisztus király-plébánián szolgál augusztustól segédlelkészként. Papi jelmondata: „Hagyatkozz az Úrra, bátran cselekedj, szíved legyen erős, bízzál Benne.” (Zsolt 27,14)

Fotó: Székelyhon.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria