Jókívánság Ferenc pápa 78. születésnapjára

Ferenc pápa – 2014. december 17., szerda | 17:25

December 17-én Ferenc pápa betöltötte 78. életévét. A világ legkülönbözőbb pontjairól jókívánságok sokasága érkezik a Vatikánba. A Szentatyát egyik kedves barátja, a brazil Cláudio Hummes bíboros is köszöntötte.


Hummes bíboros így nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak: „Nagyon szeretnék Rómában lenni, hogy átöleljem barátomat és testvéremet, a szeretett Ferenc pápát hetvennyolcadik születésnapján. Mindannyian imádkozunk érte. Mind el akarjuk mondani neki, hogy mellette állunk, és támogatjuk az előtte álló nagy tervekben: az egyház reformjában. Részt akarunk venni ebben a reformban, és szolidárisak vagyunk vele.”


A brazil főpásztor hozzátette: „Jó egészséget kívánunk neki, és azt, hogy Isten mindig vigasztalja meg, adjon neki erőt és bátorságot a továbbiakhoz.” „Azt is kívánjuk, hogy öröm és boldogság kísérje ebben a nehéz küldetésben, hiszen a péteri szolgálat nagyon fárasztó. Át akarjuk ölelni, megpuszilni, és imádkozni érte” – üzente még a Vatikáni Rádión keresztül a pápának a brazil Hummes bíboros.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria