Jótékonysági akciót indított a Kaposvári Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2016. február 8., hétfő | 9:56

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász a 2016-os évre „Szolidaritás Szökőnap” elnevezéssel akciót hirdet a nehéz sorsú gyermekek megsegítésére. A felhívást teljes terjedelmében közöljük.

Míg a szökőnap a nélkülöző családok számára egy nappal több küzdelmet és aggodalmat jelent, addig a vállalkozások számára egy nappal több áll rendelkezésre cégük gyarapítására. Akciónk során arra kérjük a vállalkozókat, hogy a szökőnapra eső hasznukat ajánlják fel az egyházmegye területén élő gyermekek számára, így teremtve lehetőséget és biztos alapot arra, hogy a gyógyszerek beszerzésétől és a gyógykezelésükhöz való hozzájárulástól kezdve, az étkeztetésük és a megélhetésük támogatásán át, a tanulásukhoz történő segítségnyújtásig felkarolhassuk a segítségre szorulókat. A cégek felajánlásai mellett hálásan fogadjuk magánszemélyek adományait is.

Arra bátorítunk tehát mindenkit, hogy ezúttal ne csak szavunkat emeljük fel a nélkülöző gyermekek érdekében. Emeljük föl most szívünket, és engedjük meg, hogy együttérzésünkből tettek fakadjanak. Tegyünk közösen azért, hogy 2016-ban – és ne csak februárban – a Szolidaritás Szökőnap alkalmával a legkisebbek is megtapasztalhassák az összefogás erejét.

A Szolidaritás Szökőnap fővédnöke Balás Béla püspök és Szita Károly kaposvári polgármester; védnökei Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Daxner Gábor, a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnöke.

A nehéz sorsú gyermekek nevében hálásan köszönjük adományát, melyet befizethet a 10918001—00000076—57710007 számlaszámon, csekken, vagy személyesen az irodában.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria