Jubilál a kecskeméti Szent Imre-iskola

Hazai – 2015. november 25., szerda | 11:13

Húszéves jubileumát ünnepelte a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola november 22-én a Hírös Agorában. A fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye képviseletében Bábel Balázs érsek köszöntötte az intézményt.

A Szent Imre-iskola a bezárásra ítélt Zója utcai iskola örökében jött létre húsz évvel ezelőtt.

Az ünnepi alkalomra összegyűlt közel hatszáz résztvevő – gyerekek, munkatársak, szülők és vendégek – előtt Papp Zsolt igazgató köszönte meg mindenkinek a bátorító, megerősítő szavakat és az áldozatos munkát, amivel értékekre alapozott életet lehet építeni.

A helyi közgyűlés üzenetét Hörcsök Imre városatya tolmácsolta, méltatva mindazt a munkát, amit az elmúlt két évtizedben a gyermekek nevelése során elvégeztek, és az ezzel elért eredményeket. Rámutatott arra, hogy egy iskola életében húsz év még nem túlzottan hosszú idő, de ahhoz elegendő, hogy eredményeket érjen el, amivel bizton számíthat a város támogatására a jövőben is.

A gálaműsor keretében összesen 130 diák lépett a színpadra Szent Imrét idéző népi versekkel és énekekkel, valamint a drámacsoportok előadásával. A gyerekek énekkel köszöntötték a pedagógusokat, akik tortával ajándékozták meg őket. A fenntartó Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye képviseletében Bábel Balázs érsek fejezte elismerését az intézmény munkatársainak és az őket segítő alkalmazottaknak.

Forrás és fotó: Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola (Kecskemét)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria