Kántoroknak tartottak továbbképzési napot Nagyváradon

Kishírek – 2015. március 24., kedd | 15:14

Március 21-én lelki- és továbbképzési napot tartottak kántorok részére Nagyváradon, amelynek célja a nagyböjti lelkiség és liturgia kapcsolatának feltárása volt. A programot a nagyváradi egyházzenei központ szervezte – tudósít a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye kántorai és kórusvezetői számára március 21-én továbbképzési napot tartottak, melynek középpontjában a nagyböjt lelkisége és a liturgia közti szoros kapcsolat állt. A nagyváradi laikusképző központba a tíz órától kezdődő továbbképzésre és lelkinapra az egyházmegye húsz alkalmazott, illetve önkéntes kántora érkezett, hogy szakmailag gazdagodjon és lelkileg feltöltődjön.

A rendezvényt a váradi egyházzenei központ felelős vezetői, Kristófi János karnagy, illetve Oláh Gabriella székesegyházi kántor szervezték. A Budapestről érkező P. Kercza Asztrik OFM volt a nap előadója és moderátora egyben, aki igyekezett a jelen lévő kántoroknak és az egyházzene területén tevékeny személyeknek tudásából, lelkületéből átadni valamennyit, a rendelkezésre álló időhöz mérten.

Böcskei László megyéspüspök a képzés első részén való jelenlétével érdeklődését és az egyházzenét művelő személyek iránti támogatását juttatta kifejezésre.

Nagyváradon ez volt a második ilyen jellegű, kántorok számára továbbképzéssel egybekötött lelkinap. Az elmúlt évben ugyancsak P. Kercza Asztrik OFM tartott nagyböjti előadást. Az egyházzenei központ munkatársai ezért szeretnének hagyományt teremteni, hiszen a résztvevők elmondása szerint nemcsak szükség van rá, hanem lelki igény is mutatkozik a közös találkozásra és tapasztalatcserére.

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria