Kaposváron rendezik meg idén az országos irgalmasság konferenciát

Hazai – 2018. március 20., kedd | 18:39

A kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban rendezik meg április 7-én „Bizalom az Irgalmas Istenben” mottóval a IX. Országos Irgalmasság Konferenciát. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, amelynek határideje: március 31.

A program 9.30-kor dicsőítéssel veszi kezdetét, majd 10 órától Varga László megyéspüspök tart előadást „A megroppant nádat nem töri el…” címmel. 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelynek főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök lesz.

Az ebédszünetet követően 13 órától a Kaposvári Egyházmegye új kezdeményezését, a Szent Fausztina Irgalmasság Háza Szolgálatot ismerhetik meg a jelenlevők, majd 13.30-tól különböző szekciók közül választhatnak.

15 órakor közösen elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét, majd szentségimádás következik taizéi énekekkel. A konferencia résztvevői végigjárják az Irgalmasság útját, majd 16.45-kor Csiszér László dicsőítő koncertjével zárul a nap.

A konferenciára a Makrovilág Utazási és Zarándok Utazási Iroda különjáratú autóbuszt indít Budapestről. Erről és a regisztrációról bővebb információ ITT található.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria