Keresztény értelmiségiek a nemzet egységének erősítéséről

Kishírek – 2015. április 20., hétfő | 12:57

Pápán tartotta április 10. és 12. között a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) tavaszi országos küldöttgyűlését – számol be a Veszprémi Főegyházmegye honlapja a Pápa Ma alapján.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában Hauber Károly, a KÉSZ pápai csoportjának elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Osztie Zoltán, a KÉSZ országos elnöke megnyitotta a küldöttgyűlést. A megnyitón jelen volt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára is.

Osztie Zoltán elmondta, hogy a küldöttgyűlés főfeladata, hogy stratégiát készítsen a magyar nemzet egységének megerősítésére a keresztény értelmiség körein belül. Kontrát Károly a pápaiak nevében köszöntötte a küldöttgyűlés tagjait, és támogatásáról biztosította a KÉSZ nemzeterősítő munkáját. A küldöttgyűlés pénteki napja a helyi csoportok bemutatkozásával ért véget.

Április 11-én, szombaton a küldöttgyűlés elfogadta a KÉSZ múlt évre szóló beszámolóit, a délutáni munkát pedig a városi sétát követően a református gimnázium dísztermében folytatták. A küldöttek megvitatták A magyar keresztény értelmiségiek ökumenéje címet viselő nemzeterősítő stratégiát.

A küldöttgyűlés keretében a KÉSZ pápai csoportja és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola által szervezett Pápai Keresztény Akadémia záróelőadását szombat délután tartotta Rendszerváltozás címmel Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Fotó: PápaMa.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria