Keresztutat jártak Veszprém belvárosában

Hazai – 2018. március 24., szombat | 18:22

Fájdalmas pénteken immár hetedik alkalommal rendezték meg a városi keresztutat Veszprémben. Közel ötszázan gyűltek össze március 23-án a Feltámadt Üdvözítő (Károly)-templomnál, hogy együtt vegyenek részt a keresztúti ájtatosságon.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A keresztút előtt Márfi Gyula veszprémi érsek mutatott be szentmisét – a lengyel-magyar barátság hete alkalmából itt tartózkodó – Stanislaw Gadecki poznani érsekkel, a lengyel püspöki konferencia elnökével; Nagy Károly apát, kanonokkal, a Szent Mihály-bazilika plébánosával; Brenner József spirituálissal, Stadler László Dezső plébánossal, Darnai János atyával, Felker Zsolt káplánnal és Burbela Gergely verbita tartományfőnökkel.

A hagyományos veszprémi városi keresztúton idén a város minden plébániájának hívő közössége együtt imádkozott – a Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskola és a Szent Margit Óvoda növendékeivel és a Boldog Gizella Szeminárium papnövendékeivel, valamint cserkészekkel felváltva imádkozva a különböző stációkat. Gadeczki érsek lengyelül imádkozott és elmélkedett két stációt.

Énekelve, imádkozva haladtak végig Veszprém belvárosán keresztül, rendőri irányítás mellett – az utcán is tanúságot téve az értük keresztet hordozó Jézusról.

A Szent Mihály-bazilikából az atyák közös áldásával térhettek haza a hívek.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria