Kétszázötven hajléktalannak terítettek asztalt a Santiago de Chile-i katedrálisban

Kitekintő – 2016. augusztus 25., csütörtök | 10:00

A Chile fővárosában található Szentséges Szűz mennybevétele-székesegyház az irgalmasság szentéve jegyében augusztus 20-án, szombaton óriási étteremmé alakult át, ahol a dél-amerikai ország püspöki konferenciájának kezdeményezésére 250 hajléktalant vendégeltek meg.

Az eseményen részt vett házigazdaként Ricardo Ezzati Andrello chilei bíboros érsek, segédpüspökei és az ország karitászvezetői.

„Reméljük, hogy ez a vendéglátó kezdeményezés megsokszorozódik majd a keresztény közösségekben és egyéb szociális intézményeinkben, hiszen a szegények a mi testvéreink, és a gondjukat kell viselnünk. Társadalmainkban manapság az individualizmus és az érdek dominál, ezzel szemben mi azt valljuk, hogy az igazi boldogságot a megosztás, az élet odaajándékozása jelenti” – fogalmazott a bíboros.

A sajátos kezdeményezést a chilei főpásztorok látogatása előzte meg, melynek során karitászállomásokat kerestek fel, ahol rendszeresen ebédre várják a szegény és peremre szorult embereket. Ennek nyomán született az ötlet, hogy a püspökök most „saját asztalukhoz” hívják Krisztus nevében a szegényeket.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria