Kiemelkedő sikerek a füzesabonyi katolikus iskolában

Kishírek – 2014. október 13., hétfő | 9:56

Remekeltek az idei regionális, országos és európai szintű közlekedési versenyeken az Egri Főegyházmegye által fenntartott füzesabonyi Széchenyi István Általános Iskola tanulói – adta hírül az egyházmegye.

A füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a tanulók biztonságos közlekedésre nevelésére. Az Egri Főegyházmegye fenntartásába került iskolában a közlekedésre nevelés a 2. osztálytól a 8. osztályig heti 7 órában kerül megvalósításra Szabó János tanár úr vezetésével.

Az iskola tanulói nagy lelkesedéssel állnak ehhez a munkához és részt vesznek minden helyi, megyei és országos versenyen: a Makláron megrendezett Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék által képviselt Észak-Magyarországi versenyen minden korcsoportban indultak. A vetélkedőn a diákok elméleti, ügyességi és szabályossági közlekedésből is bizonyítani tudtak – minden korcsoportban dobogós helyen végeztek.

A Kerékpáros Iskola Kupa országos versenyen Heves megyét fiú kategóriában iskolánk tanulója, Péter Gábor képviselte. A Pécsett megrendezésre kerülő versenyen a felső tagozatos tanulóknak ügyességi, szabályossági kerékpározásról és elméletből, illetve a közlekedési szabályok ismereteiből kellett bizonyítani felkészültségüket. Péter Gábor elméleti ismeretekből első helyen, szabályossági közlekedésből ugyancsak első helyen végzett, összetettben pedig országos II. helyezést ért el.

A „Ki a mester két keréken” országos versenyt 10-12 éves korcsoportú gyerekek számára hirdetik meg. Iskolánk már évek óta kiemelkedően szerepel ezen megmérettetésben is. Iskolánkból Bukta Szimonetta, Juhász Zsófia és Halász Róbert került be Heves megye válogatottjába a regionális döntőre, ahonnan továbbjutottak a budapesti országos versenybe. Az igen nehéz elméleti és ügyességi verseny összegzése alapján leány kategóriában Bukta Szimonetta I. helyen, fiú kategóriában Halász Róbert III. helyen végzett – Szimonetta így részt vehetett a norvég fővárosban, Oslóban tartott Európa-bajnokságon 2014 szeptemberében.

Iskolánkból Szimonetta volt a negyedik olyan tanuló, aki az évek folyamán ezen a rangos versenyen képviselte hazánkat.

A közlekedési versenyek családi kategóriájában a „Közlekedik a család” versenyt 2014-ben egy füzesabonyi család nyerte, melynek mind két gyermeke iskolánkban végzett: a már említett Péter Gábor, valamint testvére, Péter Attila voltak.

Fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír