Kilencven éve a szegényekért – Jubileumát ünnepli a Port Chester-i Don Bosco Központ

Megszentelt élet – 2018. július 16., hétfő | 15:50

Közel 2500 adag ételt szolgálnak fel minden nap, minden hónapban több mint 450 háztartást segítenek élelmiszerrel, valamint a rászoruló gyermekek számára is biztosítanak ruhákat a az Amerikai Egyesült Államok New York államában, Port Chesterben található Don Bosco Központban.

Ez a misszió kilencven éve szolgálja Port Chester szegényeit. A Don Bosco Központ 1928-ban épült az olasz bevándorlók számára mint iskola és közösségi tér. Később az ír és lengyel bevándorlókat szolgálta, napjainkban pedig a spanyol és afroamerikai közösséget, elsősorban a szegény, bevándorló fiatalokat és családjaikat. Élelmiszer- és ruházati programjaik – a Don Bosco Leveskonyha, az Élelmiszer Kamra és a Gyermekszekrény – fontos szerepet játszanak abban, hogy minden ott élő ember egészséges és tartalmas életet élhessen.

Bosco Szent János lelkisége szerint ezek a programok biztosítják a „mindennapi kenyeret”, de mellé adják az „élet kenyerét” is: a központ munkatársai üdvözlik a vendégeket és meghívják őket, hogy imában csatlakozzanak hozzájuk, és így Isten gyermekeiként megerősödjenek emberi méltóságukban. Az ételt ima keretében fogyasztják el, és közben szentírási részleteket és elmélkedéseket olvasnak fel. A reggeli és ebéd mellett a leveskonyhán tartósélelmiszert biztosítanak a rászoruló családoknak és ruhaneműt, könyveket és játékokat osztanak a gyermekeknek.

Több mint negyven önkéntes segít elkészíteni a naponta felszolgált ételeket a Don Bosco Leveskonyhán. Közöttük több fiatal önkéntes is dolgozik, akik nem csak az ételek előkészítésében, hanem az élelmiszer- és ruhagyűjtésben, az élelmiszercsomagok, a ruhanemű kiosztásában és házhoz szállításukban is segítenek.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Donboscocenter.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria