Kis Szent Teréz-szobrot avattak Keszthelyen

Megszentelt élet – 2016. október 15., szombat | 12:01

Túri Török Tibor alkotását, Lisieux-i Szent Teréz mellszobrát Német László nagybecskereki megyéspüspök áldotta meg október 2-án a keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilikához tartozó udvaron.

A Lisieux-i Szent Teréz búcsúünnepéhez kapcsolódó szoboravatáson Német László elmondta, Kis Szent Teréz fiatalkora kedvenc szentje volt, olvasta naplóját, ebben keresve ihletet, erőt, forrást a továbbhaladáshoz.

Örülök, hogy már érett fejjel most idejöhettem és visszatekinthetek az életemre, arra, mi mindent cselekedett benne az Isten – mondta a főpásztor, majd kifejezte abbéli reményét, hogy Kis Szent Teréz közbenjárására Isten nagyon sok szeretetet áraszt nemcsak Keszthelyre, hanem egész Magyarországra és a világra.

Mindenki ott, ahol van, függetlenül attól, milyen kicsi vagy milyen beteg, függetlenül attól is, hogy képtelen nagy tettekre, azokkal a kis dolgokkal, amelyeket mindennapi életében véghez tud vinni, igenis tud Istennek tetszeni és meg tudja változtatni még a történelmet is – hangsúlyozta Német László. –Számomra ez nagyon fontos. Kis Szent Teréz egy zárt kolostorban élt, soha nem járt misszióban, mégis őt választotta az egyház a missziók védőszentjének. Egyháztanító is: tehát írásai, imái, közbenjárása mindig hathatósak.

Az avatóünnepség után a nagybecskereki főpásztor mutatta be a keszthelyi Kis Szent Teréz-bazilika délelőtti búcsúi szentmiséjét.

Forrás és fotó: Zaol.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria