Könyv jelenik meg Ferenc pápa gyerekeknek adott válaszaiból

Ferenc pápa – 2015. november 24., kedd | 20:12

A chicagói Loyola Press jezsuita kiadó gondozásában 2016. március 1-jén jelenik meg a Szentatya új könyve „Kedves Ferenc pápa! – A pápa válaszai a gyerekek leveleire” címmel.

A kötet Antonio Spadaro olasz és Tom McGrath amerikai jezsuita újságírók gondozásában lát napvilágot, akik Ferenc pápa válaszaiból 30-at válogattak össze, melyek a hattól tizenhárom éves korú gyermekek kérdéseire felelnek.

A könyvben szereplő levelek huszonhat országból érkeztek, többek között az Egyesült Államokból, Olaszországból, Spanyolországból, Mexikóból, Lengyelországból, Indonéziából, a Fülöp-szigetekről, Albániából, Indiából, Szíriából, Kínából és Kenyából. A gyerekek legtöbben olyan helyről származnak, ahol erőszak és tragédiák sora veszik őket körül.

Kis gyermekek nagy kérdésekkel – mondja az egyik szerkesztő, Tom McGrath, majd hozzáteszi: a gyerekek nem haboztak, hogy leírják, ami a lelküket nyomja. Lelkük mélyén ugyanis nagyon aggódnak a gazdaság, a háborúk miatt, s csodálkoznak, hogy miért lehetnek szegény emberek a világban. Leveleikben olyan témákat érintettek, mint az élet, a család, a barátság, a túlvilág, az igazságosság, a társadalmi-közösségi élet kérdései.    

A gyerekek leveleiket saját kezűleg írták Ferenc pápának, s gyakran rajzokkal is színesítették azokat. Ferenc pápa válaszai átgondoltak, bátorítóak, továbbgondolásra indítanak; tükrözik a pápa meggyőződését, hogy a gyermekeké a jövő, és meg kell hallgatni őket.

A könyv március 1-jén jelenik meg öt nyelven az Egyesült Államokban, Olaszországban, Spanyolországban, Mexikóban, Lengyelországban, Indonéziában, a Fülöp-szigeteken és Indiában.

Forrás: Vatikáni Rádió magyar és spanyol szerkesztőség

Fotó: Daily News; ANSA

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria