Plébániai közösségek rendszeres találkozója Mohácson

Kishírek – 2017. január 12., csütörtök | 16:13

Idén minden hónap első szombatján a mohácsi plébániához tartozó közösségek számára tartanak szentmisét a zárdatemplomban, amelyhez közös szentségimádás, katekézis és beszélgetés is kapcsolódik.

Az elsőszombati alkalmak célja, hogy a közösségek együtt imádkozzanak lelki hivatásokért, megerősödjenek a plébániához való kötődésükben, a beszélgetések révén feltárhassák örömeiket és nehézségeiket, valamint a plébánia közvetlen munkatársaival együtt közösen dolgozzanak az egyházmegyei pasztorális terv helyben megvalósítandó céljain.

Január 7-én rózsafüzér imádsággal kezdődött az első közösségi alkalom, amelyre a rózsafüzér társulatok tagjai kaptak meghívást. Az elmélkedéssel egybekötött imádságot követően a szentmise prédikációjában Bognár Attila András plébános a pasztorális terv céljait ismertette a jelenlévőkkel, majd hozzátette: „Az elsőszombati alkalmak segítenek a tervek megismerésében és abban, hogy rátekintsünk már meglévő értékeinkre. A rózsafüzér társulatok eleven közösségként élnek az egyházban. Nemcsak imaháttérként működnek, hanem az egyház kovászaként tevékenyen részt vesznek a közösség szolgálatában. Kísérjük imádsággal és látogatásokkal azokat a tagokat, akik betegen, otthonukból imádkoznak mindannyiunkért, szenvedésükben ők is az egyház nagy kincsei! A Boldogságos Szűz Mária, akinek közbenjárását naponta a rózsafüzéren keresztül kérjük, legyen példaképünk abban is, hogy ő mindig tanulni akar Krisztustól!"

Molnár Lászlóné, a mohácsi plébánián működő Rózsafüzér Társulatok koordinátora elmondta: hét koszorúfőhöz 250 tag tartozik. Igyekeznek személyesen megszólítani a templomba járókat, és ha már taggá váltak valamelyik koszorúban, nemcsak az egyéni imádságukat segítik, hanem várjuk őket minden hónapban közös imádságra.

Isgum Istvánné régóta koszorúfőként, és a rózsafüzér társulat fő szervezőjeként tevékenykedik a mohácsi plébánián. „Az ima mellett az adományokból szentmisét fizetünk, évek óta karácsonyi csomagot készítünk a Gólya utcai Idősek Otthona lakóinak, támogatjuk a hajléktalanokat. Lehetőségünk szerint templomaink felújítását, liturgikus eszközök beszerzését is segítjük” – mondta el tevékenységükről.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria