Különdíjat nyertek a nyíracsádi görögkatolikus iskola diákjai a megyei klímastratégiai pályázaton

Kishírek – 2018. március 2., péntek | 17:40

Két különdíjat nyertek a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola diákjai a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által szervezett, klímastratégiai pályázaton, melynek eredményhirdetését március 1-jén tartották Debrecenben.

Az általános iskolások számára tavaly ősszel meghirdett, klímastratégiával kapcsolatos irodalmi pályázattal az éghajlatváltozás veszélyeire, a Föld jövőjének védelmére és az emberi felelősség fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet.

A március 1-jén Debrecenben tartott eredményhirdetésen Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket. „Földünk jövője, védelme a ti kezetekben van – fordult a diákokhoz. – Pályamunkáitokkal azt bizonyítottátok, hogy komolyan gondolkodtok bolygónk jövőjéről. Értéket teremtettetek, amivel felelősségeteket és környezettudatos magatartásotokat bizonyítottátok.”

Az irodalmi pályázatra 160 alkotás érkezett, szerte a megyéből. Az első három helyezett alkotáson kívül a zsűri húsz alkotást különdíjban részesített, melyből kettőt a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola diákjai – Széll Nóra 5. osztályos és Horváth Petra 8. osztályos tanuló – érdemeltek ki. A nyíracsádi iskola a tíz legtöbb pályamunkát beküldő intézmény egyikeként százezer forintos könyvutalványban is részesült. A nyertes pályamunkákból hamarosan könyv is készül, melyet szintén megkapnak az érintett diákok és intézmények.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria