Lisieux-i Szent Teréz és szülei ereklyéi Rómába érkeznek a szinódus idejére

Kitekintő – 2015. október 1., csütörtök | 17:23

Október 4. és 25. között, a családról szóló püspöki szinódus idején a római Santa Maria Maggiore-bazilikában róhatják le a hívek tiszteletüket Lisieux-i Szent Teréz és szülei ereklyéi előtt.

Az ereklyéket a Santa Maria Maggiore-bazilikában, a Salus Populi Romani Mária-ikon kápolnájában állítják ki. Ferenc pápa arra kérte a zarándokokat, hogy itt imádkozzanak majd a szinódus munkájának gyümölcseiért és a világ családjaiért. A római bazilika mindennap reggel 7 és este 7 óra között tart nyitva.

Kis Szent Teréz szüleit, Louis Martint és Zélie Guérint október 18-án avatja szentté Ferenc pápa a Szent Péter téren. Ők az első nem vértanú házaspár az egyház történelmében, akiket együtt emelnek az oltár dicsőségére.

Nagy jelentőséggel bír, hogy a szertartásra a családszinódus idején kerül sor. „Louis és Zélie életükkel megmutatták, hogy a házastársi szeretet az életszentség eszköze, két személy által együtt megtett út az életszentség felé – nyilatkozta a házaspár szenttéavatási ügyének viceposztulátora, Antonio Sangalli kármelita atya. – Ma ez a legfontosabb eleme a család nagyra értékelésének. Hatalmas szükség van a mindennapi életben megvalósított egyszerű spiritualitásra.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria