Liszt Requiemje Ybl Miklós emlékére

Kultúra – 2015. január 21., szerda | 14:08

Január 22-e a magyar kultúra napja, egyben Ybl Miklós halálának évfordulója. A jeles építészre emlékezve adják elő csütörtökön Liszt Requiemjét a Szent István-bazilikában a Szent Efrém Férfikar közreműködésével.


Egy éve a Bakáts téri plébániatemplomban – Ybl egyik legszebb templomában – nyitotta meg a Szent Efrém Férfikar Ybl Miklós bicentenáriumi ünnepségsorozatát. 2014-ben végigjárták az összes Ybl-templomot hazánkban és a Partiumban. A jeles építész halálának évfordulóján az ugyancsak hozzá köthető Szent István-bazilikában adják elő zseniális kortársa, Liszt Ferenc gyászmiséjét, a Requiemet.

A január 22-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő szentmise keretében a Szent Efrém Férfikar és szólistái (Komáromi Márton, Viszló István, Laborfalvi Soós Béla és Cser Péter) előadásában hangzik el Liszt Ferenc alkotása, Virágh András orgonaművész közreműködésével. A szentmisét Balogh Piusz és Gájer László celebrálják, a gregorián részeket a Budapesti Énekes Iskola énekli Mezei János és Kocsis Csaba vezetésével.

A belépés díjtalan.

Magyar Kurír