Magyar misekönyvet ajándékozott egy győri házaspár Ferenc pápának

Külhoni – 2016. január 29., péntek | 18:00

Bogisich Ferenc győri üzletember és felesége, Deli Gabriella egy 1704-ből való, nagyszombati kiadású misekönyvet ajándékoztak Ferenc pápának január 27-én, a szerdai általános kihallgatáson. A találkozásról a Vatikáni Rádió munkatársa kérdezte a házaspárt.

„Életünk végéig őrizzük szívünkben a találkozás élményét” – mondta el a házaspár az audienciát követően a Vatikáni Rádió stúdiójában. Bogisich Ferenc beszámolt arról, feleségével három évvel ezelőtt fogalmazták meg a vágyat, hogy találkozzanak a Szentatyával. „Aki átéli a találkozást, annak átformálja az életét. A rohanó világban szükség van a hit csodálatos adományára, az azt közvetítő nagy élményekre” – mondta a meghatottság hangján a győri üzletember. A Rómába zarándokként érkezett házaspárra nagy hatással volt Ferenc pápa közvetlensége, embersége, mosolya.

Bogisich Ferenc, akinek a könyvgyűjtés a hobbija, hosszas töprengés után választotta ki az 1704-ben Nagyszombatban kiadott misekönyvet.

Deli Gabriella elmondta, a Szentatya, aki rendszeresen kap ajándékokat, tüzetesen megnézte a könyvet, és maga is meglepődött, hogy mit fog a kezében. Pontosan érzékelte, értette a könyvet. „Olyan ember kezébe került, akinél otthon van, akinél jó helyen van” – tette hozzá.

„Ferenc pápa közel tud kerülni az emberekhez. Több száz emberrel találkozik, és mindenkire figyelni tud, ezt kellene a hétköznapokban megtanulnunk. Ha így tudunk viszonyulni az emberekhez, szebbek lesznek a hétköznapok. Megosztani a találkozás élményét azt jelenti, hogy továbbadjuk az itt megélt üzenetet” – fogalmazott a házaspár.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria