Magyarországra látogat Hans Joas szociológus

Hazai – 2015. február 25., szerda | 16:57

Március 2–3-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Kommunikáció- és Médiatudományi Intézete vendégeként Budapestre érkezik Hans Joas professzor, német szociológus. Programjai között könyvbemutató, mesterkurzus és konferencia szerepel – tájékoztat a PPKE BTK.

A Vallás, média, nyilvánosság címmel meghirdetett és a KAP 1.1-14/007. számú pályázat keretében lebonyolított programsorozat három részből áll.

Március 2-án délelőtt a PPKE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének mesterképzésben részt vevő hallgatói (de potenciálisan a mesterképzésben részt vevő összes hallgató) számára tart mesterkurzust a német szociológus, aki az erfurti, a berlini és a chicagói egyetemen is tanított.

Szintén március 2-án, hétfőn délután 3 órakor kerül sor a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében Hans Joas A hit választása. Milyen jövője lehet a kereszténységnek? című könyvének bemutatójára. A kötetet, mely a Vigiliánál jelent meg 2015-ben, Hidas Zoltán, a PPKE BTK Szociológiai Intézetének vezetője mutatja be. A rendezvényen Hans Joas is előadást tart.

Március 3-án, kedden 10 és 16 óra között a Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet szervezésében a Szociológiai Intézettel együttműködve rendezik meg a Vallás, média, nyilvánosság című konferenciát, melynek főelőadója Hans Joas lesz. A konferencia anyaga a pályázati vállalás szerint később nyomtatott kötetben is megjelenik.

Fotó: Bistummainz.de

Magyar Kurír