Már ötven sztár jelezte részvételét a vallásközi focimeccsen

Kitekintő – 2014. augusztus 27., szerda | 10:30

A P.u.p.i. Alapítvány és a Scholas Occurrentes által kezdeményezett rendezvény keretében aktív és visszavonult labdarúgók lépnek pályára szeptember 1-jén a Római Olimpiai Stadionban. A résztvevő focisták a béke mellett kívánnak hitvallást tenni m– tudósít a Kathpress és a Vatikáni Rádió.

A „Vallásközi mérkőzés a békéért” elnevezésű kezdeményezést, amit Ferenc pápa indítványozott, a Vatikáni Rádióban mutatták be augusztus 25-én.

Andrea Pirlo, Andrij Mikolajovics Sevcsenko, Ronaldinho, Eto’o, Lionel Messi, Zinédine Zidane, Nagatomo Júto, Francesco Totti, Gianluigi Buffon, José Mourinho és Roberto Baggio után nemrég a világbajnok Lukas Podolski és Mesut Özil is jelezte részvételét a vallásközi futballmérkőzésen. A labdarúgás több mint ötven nagysága lép pályára szeptember 1-jén.

A két csapatban vegyesen játszanak a különböző felekezetek képviselői: keresztények, muszlimok, buddhisták, sintoisták és zsidó hitvallásúak.

A 20.45-kor kezdődő mérkőzést megelőzően Ferenc pápa találkozóra hívta a Vatikánba a játékosokat, mondta el Guillermo Karcher prelátus, a Vatikáni Államtitkárság munkatársa, de a Szentatya a meccsen nem tud részt venni. Üzenetét a délutáni találkozón adja át.

A labdarúgó-mérkőzés bevételét az „Egy életlehetőség” elnevezésű projekt finanszírozására fordítják, amely a Buenos Aires-i hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok számára nyújt oktatási és humanitárius segítséget.

„Nem a meccs a legfontosabb, hanem a békeüzenet a világnak, amelyet a pápa akar közvetíteni” – nyilatkozta Javier Zanetti egykori argentin labdarúgó, a P.u.p.i. Alapítvány létrehozója.

Magyar Kurír