Margit-szigeti futásra hív a Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Hazai – 2015. február 25., szerda | 14:20

Marton Bernát Dallasban élő ciszterci atyával közös futásra hív a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium március 1-jén. A gimnáziumban vendégtanárként tevékenykedő 72 éves szerzetes ultramaratont fut a szigeten, melynek során csatlakozni lehet hozzá egy-egy szakaszra.

Tíz kört fut március 1-jén, vasárnap a Margit-szigeten a 72 éves, ma is aktív maratoni futó, Marton Bernát ciszterci atya. Az Our Lady of Dallas ciszterci monostorból Magyarországon vendégeskedő Marton Bernát 1956-ban menekült Amerikába, jelenleg a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban vendégtanáraként tanít angolt – tudtuk meg Turócziné Pesty Ágnes igazgatóhelyettestől.

A Margit-szigeti ultramaraton 8 órakor kezdődik, és 14 óráig tart. A futásra a gimnázium várja diákjait és a szülőket, de örömmel fogadnak minden csatlakozót, akik egy-egy hosszabb-rövidebb szakaszon kísérik Marton Bernátot.

A diákság számára az iskola meghirdette az osztályok közötti versenyt: a ciszterci sátornál bejelentkező minden diák és családtag (szülő, testvér) pontot szerez az egy doboz Sport szelet fődíjjal jutalmazott versenyben az osztálynak.

Fotó: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria