Máriával együtt szemléljük Krisztust – Lelkinapot tartottak Nagybecskereken

Kishírek – 2017. április 24., hétfő | 15:50

„Totus Tuus” (Egészen a tiéd) címmel tartott lelkinapot Ohoiledwarin Ellias verbita szerzetes a nagybecskereki Nepomuki Szent János-plébánián április 22-én, a Nagybecskereki Római Katolikus Egyházmegye tematikus Mária-évéhez kapcsolódóan.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ohoiledwarin Ellias előadását egy Mária-énekkel kezdte, majd II. János Pál pápa életének jelentős mozzanatairól beszélt. Emlékeztetett, hogy Karol Wojtyła kiskorában, még elsőáldozását megelőzően elveszítette édesanyját. Így az anyai mintát és szeretetet a Szűzanyánál találta meg, tisztelete egész életének vezérfonala volt.

Az előadás második részében a verbita szerzetes a szent pápa Mária-tiszteletéről beszélve kiemelte: Mária Krisztushoz vezet minket, ugyanakkor Jézus is Máriára irányítja figyelmünket, amikor a keresztfán kimondja: „Íme, a te anyád”.

Ohoiledwarin Ellias két pápai iratra hívta fel a figyelmet, amelyek középpontjában a Szűzanya áll. A Redemptoris Mater II. János Pál pápa 1987. március 25-i keltezésű enciklikája, mely a „Boldogságos Szűz Máriáról a zarándok Egyház életében” alcímet viseli, és Mária tulajdonságairól tanít az Egyház és Krisztus misztériumának fényében. A Rosarium Virginis Mariae II. János Pál apostoli levele a püspököknek, a papságnak és a hívőknek a rózsafüzérről, melyet pápasága huszonötödik évében, 2002. október 16-án tette közzé. Ezek fényében arra buzdított a verbita előadó, hogy törekedjünk mi is arra, hogy Máriával együtt szemléljük Krisztust.

Az elmélkedés harmadik része az indonéziai származású szerzetes személyes tanúságtétele volt. Elmondta, édesanyja számára nagyon fontos volt, hogy gyermekei minden este, elalvás előtt elmondják a teljes rózsafüzért.

A lelkinap végén a résztvevők odatehették a Szűzanya elé kéréseit, majd közösen elimádkoztak egy tized rózsafüzért. A napot szentmisével zárták a székesegyházban.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria