Márkón rendezték meg a veszprémi esperesi kerület hittanos találkozóját

Kishírek – 2018. április 25., szerda | 10:30

Márkón tartották a veszprémi esperesi kerület tavaszi hittanos találkozóját április 14-én, szombaton.

A hittanosok a veszprémi Árpád-házi Szent Margit- és a Szent László-plébániáról, valamint Szentgálról, Balatonfüredről és Gyulafirátótról érkeztek a találkozóra Márkóra, ahol a helyi hittanosok, illetve a segítő fiatalok és felnőttek látták őket vendégül.

A nap rövid ráhangolódás után szentmisével kezdődött, melyet Vasáros József címzetes főesperes, márkói plébániai kormányzó mutatott be. Párbeszédes prédikációt tartott, és meg is énekeltette a hittanosokat.

A szentmise után a templomkertben tanultak énekeket, és játszottak a gyerekek; majd három csoportba osztva három jelenetet gyakoroltak: a hivatások vasárnapjához kapcsolódva négy „pap” mesélte el hivatása születésének történetét; anyák napjára hálás, bocsánatkérő műsor készült; a harmadik jelenet pedig azt mutatta be, hiába az ördög munkálkodása, Jézus győzött, és mi a győztes „csapathoz” tartozunk.

Ebéd után kézműves-foglalkozás volt, amikor a délelőtt gyakorolt műsorhoz kapcsolódva ajándékot lehetett készíteni a papoknak, valamint az édesanyáknak. Volt gyöngyfűzés, készíthettek a gyerekek könyvjelzőt, ajtódíszt, égethettek fába saját maguk által kitalált motívumokat, volt gyöngyvasalás, mozaikkészítés, és öltöztethető papbábukat is készíthettek a gyerekek.

Ezt követően a csoportok bemutatták egymásnak a jeleneteket. A program imával zárult, megköszönve az élményekben gazdag napot a résztvevőknek, a szervezőknek és Istennek.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria