Márton Áron-vetélkedő középiskolásoknak

Külhoni – 2015. március 26., csütörtök | 9:02

„Márton Áron, a XX. század püspöke” címmel Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum, a Lakiteleki Népfőiskola, a Székelyföld Alapítvány és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa – adja hírül a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség.

A játékos versenyre Kárpát-medencei középiskolásokból álló háromtagú csapatok jelentkezhetnek.

A vetélkedő feladatai 2015. március 22-től havonta (három részletben) a www.martonaronmuzeum.ro honlapon jelennek meg.

A válaszokat postán vagy e-mailen (szkennelve, pdf-formátumban) kell beküldeni a feladatok megjelenését követő 30 napon belül a következő elérhetőségek valamelyikére:

Postacím:
Márton Áron Múzeum
Alszeg 1762
537275 Csíkszentdomokos (Sândominic)
Románia

E-mail cím:
martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatok szeptemberben középdöntőn és döntőn vesznek részt a Lakiteleki Népfőiskolán.

A vetélkedő döntőjébe jutó fiatalok értékes díjakat kapnak. A győztesek jutalmul részt vehetnek egy Márton Áron életútjának helyszínein végigvezető erdélyi zarándoklaton is.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs. A borítékon fel kell tüntetni a játék címét.

Egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatainak jelentekését várják a szervezők. Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen.

További felvilágosítás kérhető a +40-741-484.716 telefonszámon, a fenti e-mail címen vagy a Márton Áron Múzeum Facebook-oldalán.

A vetélkedő része annak a programsorozatnak, amely Márton Áron püspök életpéldájának, tanításának jobb megismertetését tűzte ki célul a Kárpát-medencében. A program további részét képező alkotói pályázatról és konferenciáról a www.martonaronmuzeum.ro honlapon lehet tájékozódni.

Fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria