Média az önkéntességben, önkéntesség a médiában

Nézőpont – 2015. március 5., csütörtök | 9:02

A fél világot jótékony célokkal beutazó kerékpárosok, látássérülteket segítő telefonalkalmazás, kreativitás a nemzetközi önkéntes napra, a Máltai Lovagrend mozgássérült tábora videón... Tíz különböző médiamegjelenést gyűjtöttek össze a Budapesti Máltai Fiatalok az önkéntességről.


Február közepén huszonöt fiatal gyűlt össze négy országból Litvániában, hogy az önkéntesség médiában való bemutatását elemezze, vizsgálja, fejlessze és bővítse. Az Erasmus+ keretében megszervezett ifjúsági csereprogramon a magyar, a litván, az ukrán és a német máltai szervezetek fiatal tagjai előzetes kutatás után számos példát gyűjtöttek össze az önkéntesség, a European Voluntary Serivce (EVS), a szociális témák és társadalmi akciók médiamegjelenésére. A kollekció célja, hogy az önkéntesek a negatív példákat kijavítva, a pozitívakból pedig ötletet merítve a jövőben kreatív és figyelemfelkeltő módon hozzanak létre cikkeket, plakátokat és videókat projektjeikhez.

A civil szervezetek, jótékonysági akciók és önkéntes programok megjelenése kiemelten fontos a különböző médiaplatformokon: így irányulhat nagyobb társadalmi figyelem az ügyre, ezzel a módszerrel lehet újabb önkénteseket és támogatókat találni. Érdekes videókból és kreatív oldalakról szemezgettek a máltai fiatalok a nemzetközi példák közül. A Media in Volunteering projekt résztvevőinek gyűjteményéből választották ki tíz kedvencüket.

Forrás: Bpfiatalok.máltai.hu

Fotó: Bpfiatalok.máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria