Megállapodást kötött a Kaposvári Egyetem és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola

Hazai – 2018. június 22., péntek | 14:20

Ünnepélyes körülmények között írták alá a Kaposvári Egyetem és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola együttműködési megállapodását június 21-én délelőtt a Kaposvári Egyetemen.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Köszönöm a két egyházmegye püspökének, hogy lehetővé tették azt, hogy egy megújult együttműködésben a Kaposvári Egyetem közös oktatói intézményként vegyen részt a hitéleti képzésekben. Nagyon eredményes munkát vizionálok!”– fogalmazott Szávai Ferenc professzor, a Kaposvári Egyetem rektora.

Kovács Gusztáv, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora elmondta: „Olyan együttműködés jöhet létre, amely Magyarországon is különleges; hosszú távon biztosíthatja azt, hogy a Kaposvári Egyházmegyének megfelelő munkatársakat képezzünk. Tudom, hogy ebben nagy fejlődési lehetőség van akár főiskolánk, akár a Kaposvári Egyetem számára.”

„Körülbelül kétezer évvel ezelőtt valaki azt mondta a tanítványainak, hogy menjetek el az egész világra, és tanítsátok meg a népet mindannak megtartására, amit mondtam nektek! Ezt a tanítói küldetését az Egyház az idők jeleire figyelve teljesíti – fogalmazott Varga László megyéspüspök. – Örülök annak, hogy korunkban az óvodától az egyetemig taníthatjuk az örömhírt, mindazt, amit az Egyház az evangéliumból kibontott. Köszönöm, hogy a Kaposvári Egyetem és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola összefogásából ez újabb lendületet vehet itt, Kaposváron.”

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria