Hétvégén meghosszabbított nyitva tartás a budapesti temetőkben

Hazai – 2014. október 31., péntek | 9:05

Péntektől hétfőig reggel 7-től este 8 óráig várják a szeretteikre emlékezőket a budapesti temetők mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából – tájékoztat az MTI.

A közlemény szerint az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben péntektől vasárnapig ingyenesen igénybe vehető mikrobuszok segítik a közlekedést. Az ünnepek alatt gépjárművel tilos behajtani a temetőkbe, az Új köztemető és a Fiumei úti sírkert kivételével. Az Új köztemetőbe ezen időszak alatt díjmentesen lehet behajtani. Ha a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi, a mozgáskorlátozottak EU-országokban érvényes igazolványával rendelkező temetőlátogatókat szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedik a sírkertekbe. Indokolt esetben a temető vezetője vagy megbízottja a „nagyon idős, illetve járóképtelen, de a mozgáskorlátozottak igazolványával nem rendelkező” látogatót szállító gépkocsit beengedheti a temetőbe 7 és 12 óra között, a gyalogosforgalom függvényében.

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. arra kéri a mozgáskorlátozott és nehezen mozgó látogatókat, hogy az ünnepek alatt lehetőség szerint 7 és 12 óra között keressék fel a temetőket. A temetőkben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítanak a hétvégén, illetve a kerületi rendőrségi egységek, a közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon. Péntektől vasárnapig az Új köztemetőben mentőautó is készenlétben áll.

Fotó: Kiss Gábor

Magyar Kurír