Megjelent az „Egyetemisták imakönyve” bővített kiadása

Kultúra – 2017. november 20., hétfő | 10:33

Az „Egyetemisták imakönyve” immár ötödik kiadása jelent meg a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség gondozásában, ez az eddigiekhez képest bővített és javított változat.

Imakönyv? Egyetemistáknak? Nincs belőle már elég? – bizonyára sokféle imádságoskönyv létezik, de ilyen nincsen. Az elmúlt huszonöt évben a Budapesten tanuló értelmiségi ifjúság használta, érlelte, gyűjtögette össze ezeket a fohászokat, gondolatokat, kötött imádságokat, verseket, meditációkat, amelyek elkísérték őket zarándoklataikra, kirándulásaikra, szentségimádásaikra, mise végi hálaadásaikra.

Érdemes forgatni, persze nem csak egyetemistáknak. Vannak benne ismerős imádságok, elmélkedések, de vannak egészen újak, olyanok is, amelyek más imakönyvekben nem szerepelnek, vagy kifejezetten az egyetemista, a főiskolás vagy éppen már végzett diplomás alkalmi fohászai lehetnek (például: Imádság állásinterjú előtt). A nap kezdete és vége, a tanulás, a munka, a barátság, a szerelem, a haza, a kísértések, a bűnbánat, az Eucharisztia, a Mária-tisztelet, a keresztút kapcsán megfogalmazott imádságok bő választékot kínálnak a fiataloknak (és tanáraiknak).

Hátlapján ez olvasható: „E könyv eszköz: Isten és Te közötted. Vedd kezedbe! Oldalain, szavain, mélységein át juss el oda, ahová már sokan eljutottak. A forrás vize mindig hűsít, megtisztít, felfrissít. Igyál belőle!” A kötet a Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség kiadványa, itt lehet megvásárolni (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 1.) 1500 forintért.

Forrás: Pákozdi István egyetemi lelkész

Fotó: Budapesti Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria