Megjelent a pápai megnyilatkozások legújabb kötete

Ferenc pápa – 2015. február 26., csütörtök | 9:02

„Jézus egyesíteni akar minket” címmel jelent meg a „Ferenc pápa szavai” vatikáni könyvsorozat legújabb kötete. A Libreria Editrice Vaticana kiadó százhúsz oldalas olasz nyelvű könyve tartalmazza a Szentatya 2014. december 3. és 2015. február 15. közötti megnyilatkozásait. A Vatikáni Rádió híradása.

A pápai megnyilatkozások a következő műfajokat ölelik fel: Angelus vagy Regina Coeli, apostoli konstitúciók, beszédek, enciklikák, levelek, apostoli levelek, üzenetek, motu propriók, homíliák, imádságok, általános kihallgatások, hétköznapi elmélkedések.

A pápai megnyilatkozások egyébként elhangzásukat követően szinte azonnal hozzáférhetők a Szentszék hivatalos honlapján is. Ezek mellett a honlapon még három másik rovat is található: kalendárium, fotógaléria és a pápa életrajza. A kalendáriumban naptár segítségével lehet kikeresni az egyes pápai tevékenységeket. Aki a korábbi pápákra kíváncsi: II. János Pál és XVI. Benedek pápa megnyilatkozásai és az akkori hivatalos események ugyanígy megtekinthetők.

Ferenc pápa Twitter-üzenetei  – követőinek száma a számítások szerint húsvétra meghaladhatja a húszmilliót – szintén megtalálhatók a Szentszék honlapján.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria