Megkezdődött a tanév a szatmárnémeti katolikus óvodában és iskolában

Külhoni – 2014. szeptember 17., szerda | 17:09

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban összesen 685 tanuló és óvodás kezdte meg szeptember 15-én a 2014/2015-ös tanévet – adta hírül a Frissújság.ro.

A szatmárnémeti római katolikus székesegyházban tartották a tanévnyitó ünnepség első részét a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai. Az óvodások és szüleik a Gabriel Georgescu utcai intézményben ismerkedhettek egymással és az óvodával. A nagyobbak a székesegyházban tartott szentmisével indították az idei tanévet, Schönberger Jenő megyéspüspök üdvözölt minden iskolást, pedagógust és szülőt, kiemelten szólva azokhoz, akik életükben most először ülnek iskolapadba.

Miklós Claudiu SJ spirituális atya arról beszélt, hogy nagyon megváltozik egy iskola, ha otthon van benne a szeretet, és amikor egy iskolában a cél csupán a versengés és az eredmények, akkor a diákok és a tanárok csak eszközök, hogy elérjék ezt a célt.

Ádámkó István iskolaigazgató az új tanév programtervét ismertette, főleg az iskolát most kezdők figyelmére számítva mondta el, milyen tanterven kívüli foglalkozásokkal várja diákjait a katolikus líceum. A szülőknek megköszönte a bizalmat, hogy a Hám János-líceumba íratták gyermeküket, és felhívta a figyelmet az iskolában frissen létrehozott szülői konzultációs csoportra, amivel az a célja a vezetőségnek, hogy tovább javítsanak a szülők és az intézmény közti párbeszéden. A líceumban a vakáció idején sem tétlenkedtek: kicserélték az óvoda kerítését, az iskolában pedig a földszinti osztálytermeket és a folyosót sikerült kifestetniük.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria