Megújult a II. János Pál könyvesbolt

Kultúra – 2014. október 28., kedd | 10:02

A Szent István Társulat Stephanus Könyvesházának irányítója, Sallainé Tintér Zsuzsanna lett a kiadó másik üzlete, a II. János Pál könyvesbolt új vezetője, aki a közelmúltban lezajlott változásokról nyilatkozott a Magyar Kurírnak.

– Nem könnyű feladat két könyvkereskedést egyszerre felügyelni...

– Nagyon örülök, hogy a vezetőség rám gondolt, amikor a II. János Pál könyvesbolttal kapcsolatban a profilváltás szóba került. Így határozatlan időre rám bízták ennek a könyvesboltnak az irányítását is. Rendkívül izgalmas és érdekes feladat.

– Milyen átalakításokat terveznek?

– A bolt neve mostantól II. János Pál antikvárium és könyvesbolt. A legnagyobb változás talán az lesz, hogy a jövőben elsősorban használt könyvek kereskedéseként funkcionál majd az üzlet. Ugyancsak jelentős újdonság az is, hogy szinte minden Szent II. János Pállal kapcsolatos kiadvány – DVD-k, szentképek, enciklikák, róla vagy általa írt könyvek – kapható lesz nálunk.

Ebben a könyvesboltunkban a vásárlók hozzájuthatnak más egyházi kiadók régebben megjelentetett, értékes tartalmú könyveihez is. Ezek az átlagosnál sokkal mérsékeltebb áron kerülnek a polcokra. Terveink szerint rendszeresen kaphatók lesznek boltunkban kedvezményes árú DVD-filmek is. A változásra azért volt szükség, mert itt van két könyvesbolt egymás mellett, ahol eddig azonos kínálattal találkozhattak a vásárlók.

Egy dologban azonban egészen biztosan nem lesz változás: ugyanolyan szeretettel, odafigyeléssel és segítő szándékkal várjuk kedves vásárlóinkat mindkét boltunkban.

– Mit remélnek az átalakítástól?

– Reményeink szerint szélesebb vásárlói igénynek tudunk majd megfelelni. Bízunk abban, hogy kicsit többet tudunk megmutatni, és egyúttal adni is magunkból. Hitünk szerint a mi munkánk egyféle szolgálat, kulturális evangelizáció is.

Bodnár Dániel/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria